Autonomies, federalisme i autodeterminació
  • Autonomies, federalisme i autodeterminació
  • Autonomies, federalisme i autodeterminació

Autonomies, federalisme i autodeterminació.

18,00 €

No deixava de ser premonitori l’anàlisi que Jordi Solé Tura desenvolupava el 1987. La seva conclusió era que els nacionalismes condueixen a un carreró sense sortida, perquè impliquen una sistemàtica i permanent posada en qüestió del model polític de la Constitució, sense aportar cap alternativa millor i més constructiva.

Cantidad

[...] Per aquest conjunt de raons d'ordre jurídic exposades el 1985, un cop més, no deixava de ser premonitori l’anàlisi que Jordi Solé Tura desenvolupava el 1987, amb motiu de la introducció a l'edició catalana del llibre. La seva conclusió era que els nacionalismes condueixen a un carreró sense sortida, perquè impliquen una sistemàtica i permanent posada en qüestió del model polític de la Constitució, sense aportar cap alternativa millor i més constructiva. Per això –proposava– que només les esquerres (en plural) podien desenvolupar aquell model de la forma més progressiva possible, és a dir, en la forma d'un Estat federal. Però la seva conclusió era, també, que ja llavors les esquerres estaven molt dividides, a la defensiva i massa condicionades per l'Estat heretat del franquisme per poder plantejar les coses amb la necessària claredat.

[...] Han transcorregut més de trenta anys des de la publicació de l'assaig del professor Solé Tura. L'evolució de l'Estat de les autonomies des de llavors i la interpretació de l'abast de l'autonomia política obliguen a una altra reflexió. Els avenços i retrocessos als quals els referia s'han produït. Una de les conseqüències dels retrocessos ha estat el repte sobiranista iniciat a Catalunya des de 2012. La crisi política que ha provocat exigeix fer un balanç sobre l'aplicació del sistema de descentralització política dissenyat per la Constitució a Catalunya.

- MARC CARRILLO (Fragments del Prefaci d’aquest llibre)

9788417700317

Ficha técnica

Número de páginas
302
Formato
15 x 21,5 cm
ISBN
9788417700317

Descargas

Índex Autonomies

Índex del llibre de Jordi Solé Tura, Autonomies, federalisme i autodeterminació.

Descargas (97.97k)

Libros relacionados